Sticla tripan se obtine prin acelasi procedeu ca si geamul termopan numai ca se folosesc trei foi de sticla despartite de doua baghete de aluminiu. Cea mai intalnita grosime totala a unui geam tripan este de 32 mm si se monteaza in principal pe un profil cu adancime constructiva de 70 mm, insa pentru anumite profile este posibil si tripan de 44 mm grosime. Mai jos va prezentam tipuri de geam tripan si proprietatile acestora.

Tipuri uzuale de geam tripan
Tripan: Clar + Clar + Low-e

Img

Geamul tripan Clar + Clar + Low-e cu o grosime de 32 mm a pachetului, reprezinta alegerea standar atunci cand se urmareste o pierdere cat mai mica a caldurii dinspre interior catre exterior dar si o izolare fonica superioara.

Tripan:Solar4S+ Clar + Clar
(denumiri similare:4Anotimpuri)

Img


Geamul tripan cu control solar, pastreaza calitatile geamului de tip low-e, dar are un grad mai ridicat de protectie impotriva razelor solare din exterior catre interior. Reprezinta alegerea potrivita atunci cand se doreste eliminarea efectului de sera din locuinte datorat aportului de energie naturala provenit de la soare si in plus ofera si o protectie fonica suplimentara. Astfel se pot reduce costurile cu climatizarea pe timpul verii.

Sticla Termopan Cluj
Ce este sticla termopan?

Definiția de sticla termopan este dată de setul de două foi de sticlă. Acestea sunt distanțate între ele printr-o baghetă din aluminiu sau PVC. Baghetele distanțier au la interior granule de silicagel, acesta având rolul de a absorbi umiditatea dintre foile de sticlă. Foile de sticlă sunt lipite de bagheta din aluminiu sau pvc printr-o prima sigilare cu bandă butil.
Img


Avem mai multe tipuri de sticla care pot fi folosite pentru pachetul de sticla termopan. Cea mai des intalnta este cea dintre sticla LowE + Float, dar se pot folosii si alte combinatii cu sticla 4 Seasons (4 anotimpuri), laminata, securizata, ornamentala, reflexiva, sablata, satinata, vitralii etc
Sticla termopan LowE (Low Emisivity – cu emisivitate scăzută) se obține din sticla transparenta pe fata căreia se aplica un strat metalic sau de oxizi metalici. Proprietatea esențială a acestui tip de sticla este ca redirijează spre interior radiația termica. Oferă proprietăți de izolare net superioare sticlei Float.
Sticla 4 Anotimpuri este o sticla cu emisivitate scăzută care prezinta si un grad mai ridicat de protectie solara.
Sticla 4S are avantajul de a ajuta la diminuarea efectului de sera pe timpul verii cat si la reducerea costurilor cu energia necesare sistemelor de aer condiționat.

Minusuri

– Sticla low-e pe timp de vară crează efectul de seră deoarece permite radiațiilor să intre dar nu permite să iasă
– Sticla 4 s – pe timp de iarnă filtrează radiațiile și nu permite să intre așadar, dacă comparăm cele doua tipuri de sticlă, putem trage concluzia că sticla lowe are un plus față de 4s pe timp de iarnă, dar pe timp de vara este invers – sticla 4s este superioară.